Fandom

Guild Wars

Sygnetu Przechwycenia

435stron na
tej wiki
Dodaj nową stronę
Dyskusja0 Udostępnij

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

▪ Co to jest Signet of Capture? Signet of Capture (SoC) to specjalny sygnet jednokrotnego użytku służący do łapania umiejętności od bossów.

▪ Gdzie mogę dostać SoC? Najwcześniej oferuje go Magi Malaquire w Lion's Arch. Aby nieograniczoną ilość razy kupować od niej SoC musimy wykonać dany nam przez tego NPC quest związany z sygnetem. Później SoC można nabywać w wielu outpostach od skill trainerów.

▪ Po co jest SoC skoro można umiejętności kupować od trainerów? Za pomocą SoC można złapać umiejętności, których trainerzy nie oferują jeszcze w tej części gry lub umiejętności elitarne - SoC to jedyny sposób na ich zdobycie.

▪ Za co kupujemy SoC? SoC nabywamy jak zwykłą umiejetność od trainera, musimy zapłacić jednym skill pointem oraz odrobiną złota za każdym razem.

▪ Jak złapać umiejętność od bossa za pomocą SoC? Wpierw należy zabić bossa, od którego chcemy złapać umiejętność. Stojąc nieopodal jego ciała użyć SoC (należy mieć go już na pasku umiejętności). Pojawi nam się menu, z którego będziemy mogli wybrać jedną umiejętność do nauczenia się. Po jej wybraniu SoC zamieni się na wybrany skill. Jeśli chcemy więcej niż jedną umiejętność to należy wziąć ze sobą więcej niż jeden SoC.

▪ Da się kupować parę SoC na raz i mieć ich parę na raz na pasku? Tak.

▪ Mogę złapać każdą umiejętność od bossa? Nie, postać może uczyć się tylko umiejętności należących do jednej z jej dwóch profesji i boss musi posiadać tę umiejętność.

v Jak rozróżnić czy boss jest mojej profesji? Bossowie zawsze świecą się na kolor odwzorywujący ich profesję. Czerwony - elementalista, fioletowy - mesmer, niebieski - mnich, jasny zielony - łowca, ciemny zielony - nekromanta, żółty - wojownik.

▪ Czy jeśli użyję SoC, ale nie będę mógł/-a lub nie będę chciał/-a złapać żadnej z umiejętności, to SoC zostanie zużyty i zniknie? Nie.

▪ Czy łapiąc umiejętność za pomocą SoC odblokuje się je również dla postaci PvP Only? Tak.

Więcej w Fandom

Losowa wiki